Trikrek élete :):):)

Trikrek élete :):):)

Bántod a családom? Neked véged!

2016. december 02. - KoHoHeni

Szép napsütéses idő, bár orkán erejű szél tombol, pont úgy, mint bennem a hormonok.

Úton vagyok anyáékhoz ebédre amikor is az egyik kanyarodó sávban elakadás jelzővel áll egy nagy 4 kerekű. Többen kikerülve őt, hisz láthatóan nem indul, még el is ejtek a számon egy "csóri, rossz lehet pont itt lerobbanni" mondatot amikor azzal a lendülettel kikerülve beindul az autója. Gázt ad, hogy VÉLETLENÜL SE FÉRJ BE ELÉ, sőt, kifejezetten idegbeteg módjára elkezdődik a kocsik háborúja. Közeledik egymáshoz mind a két autó, ő nem enged, de mi sem. Mindez nagyjából 20 m-en belül mire féltve a saját "csodajárgányát" csak beenged és ezzel pirosra vált a lámpa.

Eddig még amúgy nem is történt semmi extra, csak egy hétköznapi igazi tajparaszt pesti közlekedik. Na de amikor ott várakozva a lámpa előtt ELKEZDI NYOMNI A DUDÁT, NA OTT ELBORULT AZ AGYAM. Hogy meri venni a bátorságot, hogy ő követi el a szabálytalanságot, majd még neki áll feljebb és NYOMJA A DUDÁT A CSALÁDOMRA?

És olyat tettem, amit még soha. Lesüllyedtem én is az igazi pesti tajparaszt szintre, elővettem a "csezd meg magad" mosolyom és bemutattam neki. Lendületből. Gondolkodás nélkül, egyszerűen csak azt éreztem, hogy IGAZSÁGTALANUL vergődik és milyen jogon nyomja a dudát?! És csak jött az inger, hogy a tudomására hozzam a véleményem róla, hogy mekkora igazi gyökér és tanuljon már meg közlekedni!

Nyilván olaj volt a tűzre a cselekedetem, hisz csak nyomta és nyomta és nyomta. Nekem pedig minden egyes dudaszónál színt váltott a fejem és azt éreztem, hogy az "ÖLD MEG!!!!" gombot nyomkodja rajtam.

Így kikanyarodva végre a Hungária körútra alig vártam, hogy mellém érjen és kifejthessem bővebben a véleményem, mert kifejezetten akkora késztetést éreztem a szivárvány összes színében pompázó fejemmel, hogy elmondhassam neki mit gondolok....

Természetesen ahogy mellém ért, oda se mert nézni, csak ült és próbált tudomást se venni rólam, mintha semmi nem történt volna, de pechére mind a ketten pirosat kaptunk. Pechére egymás mellett.

Ablak lehúz... de ami elhagyta ott a száját az már az egyébként is plafonon lévő agyvizemnek csak egy lökés volt, hogy kitörjön belőlem és üvöltve, viszonozva az ő cseppet sem kedves szavait olyat mondjak, amit nem hogy idegennek, de soha senkinek nem mondtam. De most igen. És belementem egy olyan szópárbajba amibe még életembe soha. Szerintem a 31 év alatt felgyülemlett összes csúnya szót sikerült gyakorlatilag 10 másodperc alatt az arcába tolni.

Próbált ő mutogatni meg visszaszólni, de szerintem annyira feltúrbóztam magam, hogy férfi hangszinét porba gyalázva nem hagyhattam, hogy az ő csúnya szavai hangosabbak legyenek mint az enyémek.

És igen, ettől zengett ma délben a Hungária, tőlem, tőle és a dudaszótól.

És most jön a vége: OLYAN HIHETETLEN JÓL ESETT, HOGY NEM HAGYTAM ELTIPORNI MAGAM, HOGY VÉGRE EMONDHATTAM A VÉLEMÉNYEM ARRÓL, HOGY HOGY VISELKEDIK és hogy kifejthettem a véleményem még akkor is, ha nyilván ebből semmi nem jutott el a degradált agyáig.

De volt még itt egy szereplő ebbe a sztoriba. Amit visszapörgetve az eseményeket csak később döbbenek rá. Mégpedig a férfi mellett, az anyósülésén ülő néni. Aki szó nélkül, fejét a történtekre sem fordítva csak ült ott. Nem nézett se rám, se rá, se senkire, csak süllyedt bele szégyenében az ülésbe. Pont úgy, mint én tettem huszon évekkel ezelőtt, amikor én ültem az anyós ülésen gyerekként és egy gyakorlatilag hasonló kialakult helyzetben tettem.Ma pedig felnőtt fejjel pont úgy viselkedtem, mint ahogy akkor ezt láttam attól aki vezetett. És talán pont úgy éreztem gyerekként magam, mint ma az a néni, függetlenül attól, hogy melyik helyzetben kinek volt igaza. Még hogy a történelem nem ismétli önmagát.....:)

Így néhány órával később egyébként lenyugodva, átgondolva és megpróbálva kívülről nézni a helyzetet elég vicces lehetett. Tudom, hogy nekem volt igazam, mindezek ellenére ha most ez újra játszódna akkor inkább kiszállnék a kocsiból a pirosnál, odamennék a férfihez és megkérdezném tőle, hogy nincs-e kedve egy óriási pohár feketeerdős forrócsoki mellett megbeszélni mi a franc baja van... de csak mert annyira kívánom a feketeerdős forrócsokit, hogy azt leírni sem tudom! :D:D:D Apropó... Nincs valakinél egy fánk?! :D

A bejegyzés trackback címe:

https://harompocaklako.blog.hu/api/trackback/id/tr3312017533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pan Modry 2016.12.03. 17:54:47

Ilyenen nem erdemes felhuzni magad. Ha valaki nem akar ilyen helyzetbe beengedni es a helyzet kezd veszelyesse valni neked akkor nyomd a dudat es huzd ra a kocsidat az overe, ilyenkor az effelek inkabb csinalnak egy stop losst es beengednek.

Advanced Flight 2016.12.03. 18:01:45

Ilyet már egyszer én is csináltam, eszetlen jó érzés :-)

Boar... 2016.12.03. 18:23:25

Inkább verbálisan adja ki az ember a gőzt mint ráhúzza a kormányt a baromra...

Nbl 2016.12.03. 18:28:02

Alapvetően igazad van, de nem nagyon vágom az összefüggést a sztori és a cím között, az Index címlapra kitett alcímmel meg főleg nem (bár utóbbit ha jól tudom, nem a poszter szerkeszti)

Wudan 2016.12.03. 18:37:23

Erre mondják? Két hülye egy pár?

sure_shot 2016.12.03. 18:40:11

Ilyet én is csináltam már. A fostalicska kisautómat akarta eltiporni egy terepjárós asszonyság. Telefonnal a kezében hadonászva azt hablatyolta a pirosnál hogy takarodjak a szánalmas roncsommal a picsába előle, miután nem adott meg egy jobbkezet. Persze a résnyire lehúzott ablak mögé bújva, hogy egyem azt a gyáva fajtáját. Vót minden a számból, csak ember nem, meg hozzábasztam egy pohár joghurtot is, az esett a kezem ügyébe éppen. Jól esett, rühellem, ha ok nélkül aláznak:D

Netuddki. 2016.12.03. 19:02:43

Oroszországban ilyen esetekben kiszállnak az ótóból és lemeccselik. Szájkaratés nyuszik...

Orltran 2016.12.03. 19:26:23

" ő nem enged, de mi sem."

Ennyike, Wudan +1

Altaïr 2016.12.03. 20:09:40

"pechére"?

Két paraszt találkozása a pessti hétköznapokban. Nincs itt semmi látnivaló, haladjunk tovább.

szepipiktor 2016.12.03. 20:10:36

Jogos!
Én egyszer a fótligeti lakóparktól üldöztem "fénysebességgel" egy szemetet, egészen a temetőig, mert a kocsiban ott ült a 6 éves fiam, a barom meg előzni kezdett és majdnem szemből csattantunk.
Érdekes volt, hogy azonnal mindenki megállt és hagytak megfordulni...
Sajnos mire leállítottam már csak üvölteni tudtam és nem akartam, hogy a gyerek lássa ahogy beverem a ablakot is kitápan a szemetet a kormány mögül.
Mert leszarom, hogy KRESZ meg hasonlók, de itt a gyerek élete forgott kockán és ekkor egyszerűen öl az ember!
Igen, legyen az ülés mellett mindig egy rozsdás félcolos vascső, nem fegyver és máskor is hasznát veheted.
(Egyébként "hivatalos" álláspont, hogy jobb üvölteni, mert kiadod a stersz és később nem te követsz el valamit idegességedben)

Jakab.gipsz 2016.12.03. 20:23:06

Igaz néha nagyon hülyék is tudunk lenni, idővel kinövi az ember talán.

Erről jut eszembe a szakállas vicc. (ovisok kis autókkal játszanak, versenyeznek, egyik kis fiu megszólal, "hüle buszi", egy ártalmatlanul szemlélő kisleány meg kérdezi a fiukat mi az a "hüle buszi", némi fensőbbséggel az egyik fiúcska válasza, "hüle buszi az, aki apukámat nem engedi előzni" .

Nbl 2016.12.03. 20:27:57

"mert a kocsiban ott ült a 6 éves fiam" - te is abba a hibába estél, mint aki a cikk alcímét (Mit érdemel az a vezetni nem tudó tahó, aki egy terhes anyát veszélyeztet?) kitalálta: azért, mert az akárhány éves gyerek meg a terhes kismama a kocsiban ül, a tahó nem lesz nagyobb tahó, mivel jó eséllyel nem tudta, h ki ült a kocsiban. Félreértés ne essék, nem védeni akarom az ilyen kreténeket, mindössze arról van szó, hogy az erre való hivatkozás hibás érvelés.

Altaïr 2016.12.03. 22:24:30

@szepipiktor: Szerencsére te nem veszélyeztettél senkit ezzel, főleg nem a gyerekedet.
"nem akartam, hogy a gyerek lássa ahogy"
-- ahogy apát megverik?

Pan Modry 2016.12.04. 14:39:35

@szepipiktor:
Bocs, de egy barom voltal. En ilyenkor orulok hogy nem lett csatt, de ilyenkor elkezdeni uldozni az illetot egy faszsag, mi hasznod lehet belole?

KoHoHeni 2016.12.05. 15:52:55

@Nbl: A sztori és a cím közötti összefüggés annyi szeretett volna lenni, hogy mióta pontosan 3-mal több lett az 1 személyem, azóta ha velem valami történik, akkor nagyjából úgy élem meg, hogy az az egész családommal történik. És itt mivel én azt éltem meg, hogy engem "bántott" (nyilván nem fizikailag, csak érzékenyebben reagáltam le), így kivetítve ezt az egész sztorit, őket is védeni akartam... ennyi. :) Az alcímhez semmi közöm nem volt, hatásvadász és kreatív volt aki kitette, hisz sokan rápörögtek egyből a témára, pedig........:)
süti beállítások módosítása